Pályázati hírek

„Technológia fejlesztése az Illia Kft.-nél"

 

Az ILLIA Kereskedelmi Kft. dombóvári telephelyén 1 db EDGETEQ S-300 - OPTIMAT KDF 440 C élzárógépet és informatikai infrastruktúrájának fejlesztéséhez szükséges szoftvereket, hardvereket vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 7,1 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság 1996-ban jogutódlással alakult. A társaság fő tevékenysége Vasáru-, festék-, üveg- kiskereskedelem”, azonban jelen projekt keretében 3109 TEÁOR szám szerinti „Egyéb bútor gyártása” tevékenységét fejlesztette, a 7200 Dombóvár, Gunarasi út 35. cím alatti telephelyén.

A társaság elérni kívánt célja, hogy a fejlesztés hatására, képes legyen kiszolgálni a folyamatosan növekvő megrendelés állományt, illetve kielégíteni a változó vevői igényeket. Tehát a projekt megvalósításának elsődleges célja, a társaság termelékenységének javítása és a termelési kapacitások folyamatos bővítése.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy EDGETEQ S-300 - OPTIMAT KDF 440 C élzárógépet, amely nem csak növelni tudja a társaság, termelési mennyiségét azáltal, hogy a megmunkálási sebessége gyorsabb, mint a kevésbé korszerű élzáróké, hanem képes vízálló zárást is készíteni. A korszerű berendezés lehetővé teszi több típusú élzáró anyag alkalmazását, és az anyagok közti gyors átállást, ennek köszönhetően a gyors anyagfeldolgozást. A berendezés ezen felül lehetővé teszi, hogy javuljon a termékek minősége, a milliméterpontos megmunkálás következtében. A nagyobb előtolási sebessége miatt 80-100 %-kal nagyobb teljesítményt érhető el ugyanannyi idő alatt. Az új termelési hatékonyság kiszolgálásához szükséges informatikai infrastruktúra megteremtése érdekében, beszerzésre került 4 új komplett munkaállomás számítógéppel és office programcsomaggal, illetve 1 db HP Laserjet M28W Lézernyomtató.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A fejlesztés során beszerzett berendezéseket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett berendezések működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 7,1 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.illiabarkacs.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Illia Beáta

Elérhetőségeink: telefonszámunk:+ 36 (30) 630-1599, e-mail címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A projekt azonosítószáma:GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00557

Befejezés időpontja: 2019.08.01.;

Támogatás aránya: 30%

A támogatás összege: 7 124 343,- Ft

 

 

„Kapacitásbővítő beruházás az Illia Kft.-nél"

 

Az ILLIA Kereskedelmi Kft. dombóvári telephelyén 1 db Holzma HPP 200/32/32 szorítógerendás táblafelosztó berendezést vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 11,13 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Az Illia Kft.-t Illia János alapította 2007-ben, egyéni vállalkozása jogutódjaként. A társaság barkács- és faáru kiskereskedelmi tevékenységét 1996 óta folytatja, 2003-tól egyéb bútor gyártó tevékenyégét is folyamatosan fejleszti. A társaság jelen projekt keretében gépparkját kívánta bővíteni, elsődleges célja a versenyképesség javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártásának területén. A társaság termékfejlesztési stratégiája során kiemelt figyelmet fordít a piacon megjelenő fogyasztói igényekre, hogy képes legyen megbirkózni a piaci változásokból adódó új feladatokkal, kihívásokkal. Termelési kapacitásai bővítésével, és a jelen projekt keretében beszerezet géppel új műszaki-technikai adottságainak köszönhetően bővítette bútoripari tevékenységét.

A társaság fejlesztésének a célja volt egy olyan korszerű technológiai kialakítása, amely lehetővé teszi az egyedi és speciális igényű bútorok kiváló minőségben történő hatékony előállítását. A társaság szemben a konkurens asztalosipari vállalatokkal speciálisan a belsőépítészet számára készít bútorokat, így a folyamatosan növekvő megrendelései kiszolgálása érdekében fejlesztenie kell a meglévő gépparkját. A fejlesztés célja tehát a meglévő és visszatérő ügyfelek megtartása és az új vevőkkel történő bővítése egyaránt.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaság napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 11 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.illiabarkacs.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Illia Beáta

Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36 (30) 630 15 99, e-mail címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-00114

Befejezés időpontja: 2017.11.27;

Támogatás aránya: 50%;

Támogatás összege: 11.131.519,- Ft

 

Utolsó frissítés: 2018. február 21.